Banner

Omgeving

Ciudad Quasada

Het dorp Ciudad Quesada ligt in het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca, slechts 8 kilometer ten noorden van de bekende badplaats Torrevieja. Het dorp is een deelgemeente van de gemeente Rojales. In de buurt zijn verder nog de badplaats Guardamar del Segura en het karakteristieke dorpje San Fulgencio te vinden. Vliegveld Alicante Airport ligt op slechts 35 minuten rijden.

Ciudad Quesada is een bijzondere plaats. Het dorp is namelijk nog niet zo oud. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw besloot de eigenzinnige Spaanse zakenman Justo Quesada Samper zijn eigen (toeristische) dorp te bouwen. De plaats groeide en trok veel buitenlandse inwoners. Inmiddels heeft Ciudad Quesada de status van officieel Spaans dorp.

Ciudad Quesada is een populaire plek die nog altijd een internationaal karakter heeft. Er zijn tal van winkels, bars en restaurants te vinden. Behalve een prachtige omgeving biedt Ciudad Quesada ook een golfbaan, een countryclub, tennisbanen en een waterpark.

Het wijkje Lo Pepin, waar de villa’s van Villa Luz staan, maakt deel uit van Ciudad Quesada. Lo Pepin biedt prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de grootste zoutmeren van Europa.

Golfen in Ciudad Quesada

In de heuvels van Ciudad Quesada ligt golfbaan La Marquesa Golf & Country Club. De vele pijn- en palmbomen geven de baan een aangenaam, rustiek karakter. De baan is relatief ongecompliceerd en voornamelijk vlak. Goed te doen voor beginners en toch uitdagend voor gevorderde spelers. In de buurt bevinden zich verder de golfbanen La Finca Golf, Royal Campiamor Golf en Las Ramblas Golf.

Stranden in Ciudad Quesada

Er zijn geen stranden in Ciudad Quesada, want het dorp ligt hemelsbreed ongeveer een kilometer van de kust. Maar in de directe omgeving zijn fraaie stranden te vinden, zoals die van Guardamar del Segura, La Mata (ook wel Torrelamata) en Torrevieja.

Zeilen en watersport

Op een afstand van 15 kilometer van Ciudad Quasada zijn diverse jachtclubs en jachthavens te vinden. Torrevieja heeft er drie, Guardamar del Segura één en het daarboven gelegen Santa Pola twee. In de badplaatsen bevinden zich ook diverse zeilscholen, jachtverhuur, een duikschool en plaatsen waar u kunt windsurfen.

Neem vrijblijvend contact op!

Jouw naam:

Jouw e-mailadres:

Jouw telefoonnummer:

Bericht

loading